homeover hop

Uw team van experts in een netwerk van stakeholders

Samen gaan we voor een zorgeloze realisatie en een optimale rendabiliteit van complexe projecten.

  • Dit doen we door al de perspectieven van de verschillende partners onafhankelijk te erkennen in functie van het grotere geheel.

  • We zetten een schaalbaar team van experts gericht in.

  • We pakken elke taak en elk probleem dat zich voordoet meteen aan.

Voor wie werken we

hop brengt projecten naar een hoger niveau!

hop is een jong en dynamisch bedrijf in de snel evoluerende energiesector. We zijn ontstaan vanuit de overtuiging dat de energietransitie een absolute must is om de huidige maatschappelijke en ecologische uitdagingen aan te gaan.

Vanuit onze ervaring weten we dat energieprojecten erg complex zijn. Het gaat vaak over technologisch moeilijke zaken en er moeten veel verschillende expertises samengebracht worden. Samenwerken is de sleutel tot succes.


Precies op dat knooppunt van samenwerken en technologie brengt hop meerwaarde in energieprojecten.

Dat doen we door de belangen van alle partners binnen het grotere geheel te erkennen en taken en problemen die zich aandienen meteen vast te pakken.

house of perspectives

hop maakt als onafhankelijke partij de verbinding in een netwerk van stakeholders. Als spilfiguur erkennen we het perspectief van alle partners en dragen we hun visie mee uit.

house of people

Heel ons team van getrainde en ervaren mensen denkt en werkt mee aan jouw project. Zij hebben elk hun eigen expertise en zijn schaalbaar inzetbaar, precies daar en wanneer ze nodig zijn.

house of projects

Door proactief te handelen op elke acute nood nemen we complexe projecten van A tot Z in handen. hop tackelt alle kleine en grote uitdagingen in jouw project, van concept tot uitvoering en het regelen van elke onvoorziene, dringende vraag.

Geschiedenis van hop

In 2017 is hop opgericht vanuit de passie voor energie & technologie, het samenbrengen van mensen en bedrijven, gecombineerd met de visie om actief bij te dragen aan de energietransitie.

  • In 2019 mogen we verschillende grote projecten aan ons portfolio toevoegen en krijgen we de mogelijkheid om ook buiten de hoogspanningssector projecten te coördineren.

    Met zoveel werk op de plank wordt het tijd om het team uit te breiden. Het team wordt versterkt met een administratief medewerker en we starten met onze zoektocht naar nieuwe collega's.

  • In 2020 nemen we twee nieuwe projectmanagers aan en werken we verder aan onze strategie om ons managementbureau uit te breiden naar een accelerator voor het realiseren van projecten in de energietransitie.

    We geloven heel hard in deze energieomslag, maar zien ook dat het een zeer complex verhaal is van verschillende technologieën, sectoren en mensen die met elkaar moeten samenwerken om deze projecten te kunnen realiseren.

    Hierin hebben wij een duidelijke visie: hop wil een katalysator zijn die de reactie zowel efficiënter kan maken als versnellen. Mede door onze achtergrond in verschillende technologieën zien we ook kansen om meer in het voortraject betrokken te worden en nauw met bouwheren of ontwikkelaars te gaan samenwerken.

  • In 2022 komt de Europese energietransitie in een stroomversnelling. Hernieuwbare energieproductie blijkt in de praktijk de goedkoopste vorm van energie te zijn en er wordt hard gewerkt aan de uitbouw van flexibiliteit op het elektriciteitsnet, vaak in de vorm van grootschalige batterijparken. Ook wordt er gekeken naar oplossingen in de waterstof.

    Waar de focus de eerste jaren lag op het ondersteunen van projecten in de hoogspanningssector, wordt dit stelselmatig uitgebreid naar energieopslag en -opwekking in een steeds breder spectrum van klanten en sectoren.

    Het team blijft uitbreiden; op dit moment zijn we met 9 waarvan 7 projectmanagers.

  • In deze periode werken Koen, Jef en Giel als projectmanager in de hoogspanningssector. Mede door het aantrekken van de markt en de energietransitie die in Europa op dat moment op til staat zit deze sector op flink in de lift. De projecten worden steeds groter en we bundelen onze krachten om de projecten succesvol te kunnen realiseren.

    Ondertussen focussen we ons op het efficiënter coördineren van onze projecten en proberen we ondertussen ook de processen en methodes te moderniseren en professionaliseren.

    Doordat er steeds meer spelers op de markt komen begint het landschap ook te veranderen. Buitenlandse aannemers dienen zich aan wat een boost geeft in het inzetten van andere methodes en het aangaan van joint ventures. Langzaam maar zeker komt hop in zicht. Het idee begint te groeien dat we als managementbureau wel eens onze plaats zouden kunnen hebben in deze groeiende markt.

  • Op 6 juni 2017 starten we hop op en kunnen direct aan de slag als projectteam bij verschillende aannemers. Met de grootte van de projecten en de timeframes die onder druk staan, stijgen ook de verwachtingen van de klant en is er een grote nood aan professioneel projectmanagement.

    Ondertussen is er ook tijd om te werken aan innovatieve ideeën die al enkele jaren sluimeren in ons hoofd, zoals een app gericht op sitemanagement. Deze app kan projectinformatie visueel weergeven en categoriseren. Daarbij krijgen we de kans om bij KBC startit (een startup accelerator) onze ideeën verder te laten rijpen. We krijgen zeer veel energie door aan dit soort projecten te werken en ook onze klanten zien de voordelen. Innovatie zit meteen ingebakken in het DNA van hop en krijgt een centrale positie in de verdere uitbouw.

Getting things done

Is het tijd om energie te brengen in uw projecten?